x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mama lui Bush vede dublu

Mama lui Bush vede dublu

de Sînziana Stancu    |    27 Noi 2008   •   00:00

Barbara Bush, fosta Primă Doamnă a Statelor Unite şi mama actualului şef de la Casa Albă, George Bush, a fost dusă de urgenţă la spital, marţi seara.

Mama preşedintelui a început să să plângă de “mici dureri” în corp, la începutul săptămânii. Marţi seara, a fost dusă cu o maşină particulară şi internată la “Methodist Hospital” pentru investigaţii medicale, a anunţat purtătorul de cuvânt al familiei, Jim McGrath. “Până acum, rezultatele examenului medical sunt bune. Din fericire, se pare că este vorba doar despre o mică problemă”, a mai spus McGrath. Barbara, în vârstă de 83 de ani, urmează să iasă din spital în câteva zile.

PRIMUL ŞI SINGURUL
Barbarei i-au scăpărat călcâiele după George H.W.Bush de prima dată când l-a văzut. S-au căsătorit în 1945, în luna ianuarie, ea abandonându-şi colegiul pentru el. Bush, care avea să devină mai târziu preşedintele ţării, era atunci un aviator chipeş, care se întorsese ca erou din al doilea război mondial. “A fost primul bărbat pe care l-am sărutat!”, s-a confesat ea odată. Au rămas împreună o viaţă şi ea s-a dedicat familiei. Cei care o cunosc o drescriu ca pe o prezenţă luminoasă, care ştie să creeze o atmosferă plăcută în jurul ei, oriunde şi în compania oricui s-ar afla. Primul lor copil a fost George, actualul preşedinte, născut în 1946, care va pleca de la Casa Albă în luna ianuarie. Au avut apoi o fetiţă, Robin, care a murit însă în 1953, de leucemie, cu câteva săptămâni înainte de a împlini 4 ani. Bătrânul cuplu Bush mai are trei fii, pe Jeb, Neil şi Marvin şi o fiică, pe Dorothy.

De când s-a căsătorit cu Bush, Barbara şi-a schimbat locuinţa de ori, până a ajuns la Washington, în 1988, în Pennsylvania Avenue.  În timp ce a locuit la Casa Albă, Barbara a avut o tulburare glandulară tiroidiană, cunoscută ca sindromul Basedow-Graves. Boala îi provoca lăcrimare şi tulburări de vedere accentuate, până când ajungea să vadă dublu. 

×
Subiecte în articol: externe