x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mangueira, campioana paradei şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro

Mangueira, campioana paradei şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro

11 Feb 2016   •   22:01
Mangueira, campioana paradei şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio de Janeiro

Şcoala de samba Mangueira, cea mai tradiţională, a fost aleasă miercuri campioană a defilărilor din cadrul carnavalului de la Rio, tema fiind un omagiu adus Mariei Bethania, una dintre cele mai populare cântăreţe din Brazilia, relatează joi AFP.

Rezultatul a fost aşteptat cu nerăbdare de întreg oraşul, iar membrii juriului au recompensat a 18-a oară în istoria carnavalului această şcoală ale cărei culori tradiţionale sunt roz şi verde şi care a fost fondată, în 1928, în favela cu acelaşi nume din apropierea stadionului de fotbal Maracana.

Plicurile juriului cu notele pentru cele 12 şcoli de samba care au concurat pentru titlul de "campionat a carnavalului" au sosit pe Sambodrom într-un camion blindat. Victoria a fost salutată cu strigăte de entuziasm de suporterii şcolii Mangueira, iar cântăreţul principal al paradei, Ciganerey, a izbucnit în lacrimi la aflarea rezultatului. Precedenta victorie a acestei şcoli de samba a fost înregistrată, în 2002, când tema aleasă a fost folclorul din nord-estul ţării.

Cei 4.300 de dansatori ai şcolii Mangueira au fost ultimii care au defilat în a doua noapte a paradelor (luni seară), ridicându-i în picioare pe cei 72.500 de spectatori prezenţi pe Sambodrom. Pe unul din imensele care alegorice trona însăşi Maria Bethania.

Juriul format din 40 de membri a notat toate aspectele, de la tema aleasă, la calitatea carelor alegorice şi până la cântecele interpretate şi performanţele instrumentiştilor fiecărei şcoală, încheie AFP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: carnavalul de la rio mangueira