x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Controversă din cauza ouălor de Paşte din ciocolată

Marea Britanie: Controversă din cauza ouălor de Paşte din ciocolată

04 Apr 2017   •   21:50
Marea Britanie: Controversă din cauza ouălor de Paşte din ciocolată
Sursa foto: Steven Depolo

O controversă s-a iscat în Marea Britanie în jurul ouălor de ciocolată de Paşte, după ce cunoscutul producător de dulciuri Cadbury a eliminat orice referire la sărbătoarea religioasă din numele tradiţionalei sale "vânători" de ouă, provocând mânia bisericii şi a premierului Theresa May, relatează AFP. 

"E complet ridicol", a declarat marţi Theresa May pentru postul de televiziune ITV, comentând decizia luată de cunoscutul producător de ciocolată de a elimina referirile la sărbătoarea religioasă din evenimentul organizat în fiecare an în colaborare cu organizaţia caritabilă National Trust. 

Reamintind că este fiică de pastor, May a subliniat că "Paştele este foarte important pentru mine, este o sărbătoare foarte importantă pentru credinţa creştină, pentru milioane de persoane din întreaga lume. Prin urmare, ceea ce face National Trust este complet ridicol". 

La rândul său, Arhiepiscopul de York, John Sentamu, a doua figură ca importanţă din ierarhia Bisericii Anglicane, a acuzat Cadbury că "scuipă pe mormântul" fondatorului companiei, quakerul John Cadbury. 

"Membrii familiei Cadbury erau mari industriaşi quakeri. Dacă vizitaţi Birmingham azi, (...) veţi vedea cât de mult credinţa lor religioasă le-a influenţat activitatea industrială", a declarat el pentru The Telegraph. "Eliminarea referirii la Paşte din vânătoarea de ouă organizată de Cadbury echivalează cu a scuipa pe mormântul lui", a precizat John Sentamu. 

Vânătoarea de ouă de ciocolată, la care participă anual, în mod tradiţional, sute de mii de copii în weekendul de Paşte, a fost promovată în acest an sub numele de "Cadbury's Great British Egg Hunt", în loc de "Easter Egg Trail". 

Potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii Cadbury pentru The Telegraph, compania doreşte să deschidă evenimentul "pentru persoane de toate confesiunile, inclusiv pentru cele care nu au (una). Pe de altă parte, National Trust a calificat drept "absurde" acuzaţiile potrivit cărora evenimentul ar diminua importanţa Paştelui.AGERPRES

×