x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie - De ce o familie de imigranţi cu 8 copii refuză apartamentele oferite de stat

Marea Britanie - De ce o familie de imigranţi cu 8 copii refuză apartamentele oferite de stat

08 Sep 2016   •   20:30
Marea Britanie - De ce o familie de imigranţi cu 8 copii refuză apartamentele oferite de stat
Sursa foto: commons.wikimedia.org

Un cuplu fără loc de muncă şi cu opt copii din Marea Britanie spun că au fost neglijaţi de autorităţi după ce un consilier le-a oferit o casă cu cinci dormitoare, care, conform acestora, “nu avea nici măcar o sufragerie”, scrie Daily Mail.

Arnold Mballe Sube şi soţia acestuia, Jeanne, ambii în vârstă de 33 de ani, locuiesc într-o casă cu trei dormitoare, în Luton, Bedfordshire, alături de cei opt copii. Mama este casnică, iar tatăl este student. Cu toate că li s-au oferit două case în Luton, ambele cu o valoare cuprinsă între 250 şi 270 de mii de lire, cuplul îşi doreşte o proprietate cu cel puţin şase dormitoare duble pentru a trăi confortabil. Ba mai mult, în timp ce aşteptau să se mute în locuinţa în care stau în prezent, Consiliul Local din Luton a cazat familia la hotelul Hilton, timp de aproape patru luni, unde preţul pe o noapte este de 160 de lire, costurile ridicându-se la mai mult de 38 de mii de lire. La acestea s-au adăugat alte 21 de mii din room-service, bani pe care au refuzat să îi plătească. Cuplul a declarat pentru The Sun că nu puteau găti şi astfel au fost nevoiţi să comande pui, cartofi, mâncare chinezească chiar şi de două ori pe zi pentru a hrăni toţi membrii familiei. “Consilierul mi-a spus că va trebui să plătesc factura pentru zilele în care am fost cazat acolo. Am fost şocat pentru că nu noi am cerut să fim puşi acolo”, a adăugat Arnold Sube.

Consiliul Local din Luton le-a oferit o casă cu cinci dormitoare, însă nu au acceptat oferta pe motiv că nu este spaţiu pentru zece persoane şi nu are nici sufragerie. Un purtător de cuvânt al Consiliului a declarat că le este foarte greu să găsească locuinţe valabile pentru cei veniţi din afara oraşului şi că aceasta a fost cea mai buna variantă pentru ei, pe care, conform autorităţilor, au refuzat-o fără un motiv întemeiat.

Arnold Sube s-a mutat din Franţa în Marea Britanie cu familia în 2012, pentru ca el să studieze asistenţa medicală de sănătate mentală la Universitatea din Bedfordshire. Familia Sube a primit încă din 2012, 44 de mii de lire pe an, sumă formată din alocaţiile pentru copii şi pentru locuinţă, creditele fiscale pentru copii şi banii pentru cursuri, plătite de către Serviciului Naţional de Sănătate din Anglia (National Health Service). Aceştia au acceptat să îi plătească studiile în valoare de 27 de mii de lire. The Sun mai adaugă că unul din dormitoare este folosit pe post de sală de sport, sau de birou.

Mai multe  imagini găsiti AICI.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie luton migranti