x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Ministrul de externe Boris Johnson se pronunţă pentru un Brexit complet

Marea Britanie: Ministrul de externe Boris Johnson se pronunţă pentru un Brexit complet

23 Iun 2018   •   15:00
Marea Britanie: Ministrul de externe Boris Johnson se pronunţă pentru un Brexit complet

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a susţinut sâmbătă ideea unui 'Brexit complet', avertizând cu privire la scenariul unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană în absenţa unui acord, transmite AFP.

Favorabil unui 'divorţ total' de UE, Boris Johnson l-a pus în gardă pe premierul Theresa May în legătură cu necesitatea de a refuza un acord cu Bruxelles-ul care ar lăsa Marea Britanie 'pe jumătate în interiorul şi pe jumătate în afara UE şi constrânsă să respecte regulile europene'.

Ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a afirmat constant angajamentul Londrei faţă de evitarea unei 'frontiere dure' între provincia britanică Irlanda de Nord şi Republica Irlanda după Brexit.

Parteneriatul vamal reprezintă una dintre propunerile prezentate de guvernul britanic şi presupune că Londra va continua să colecteze tarife pentru bunurile care sunt destinate statelor membre ale UE.

Dezbaterea privind rămânerea Marii Britanii într-o uniune vamală cu UE a devenit unul dintre subiectele controversate în dosarul Brexit. O uniune vamală care stabileşte tarife externe pentru bunuri importate de UE şi permite libera circulaţie a acestora ar oferi o soluţie la problema evitării unei 'frontiere dure'. AGERPRES

×