x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Patru bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață pentru că planificaseră un atac terorist

Marea Britanie: Patru bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață pentru că planificaseră un atac terorist

03 Aug 2017   •   16:45
Marea Britanie: Patru bărbați au fost condamnați la închisoare pe viață pentru că planificaseră un atac terorist

Patru bărbaţi care au planificat un 'atac terorist' împotriva poliţiei şi a armatei britanice au fost condamnaţi joi la închisoare pe viaţă de către tribunalul londonez din Old Bailey, relatează AFP.

Cei patru fuseseră arestaţi în luna august anul trecut, autorităţile temându-se de un atac iminent. O bombă şi cuţite cu inscripţia 'kafir' (necredincios) au fost descoperite în vehiculul unuia dintre ei.

Un agent al serviciului de informaţii britanic MI5 a făcut această descoperire în timp ce încerca să plaseze microfoane în maşina suspectului.

Naweed Ali, 29 de ani, Khobaib Hussain, 25 de ani, Mohibur Rahman, 33 de ani, şi Tahir Aziz, 38 de ani, au negat că ar fi pregătit un atentat. Ei au susţinut că armele descoperite în maşină au fost plasate acolo de agentul MI5. Acesta din urmă a fost audiat timp de 12 zile de către instanţa de judecată şi a respins toate acuzaţiile formulate la adresa sa. După 22 de ore de deliberări, cei patru bărbaţi au fost găsiţi în unanimitate vinovaţi de 'pregătirea unui atac terorist'.

Naweed Ali şi Khobaib Hussain au mai fost condamnaţi pentru fapte similare în 2012 după ce participaseră la o tabără de antrenament în Pakistan.

Ei au fost închişi în aceeaşi unitate cu Mohibur Rahman, încarcerat pentru posesie de documente ale Al-Qaida în care se explica modul de fabricare a explozibililor. Împreună, cei trei deţinuţi au început să elaboreze un plan pentru un viitor atentat.

'Este a doua oară când trei dintre aceşti indivizi sunt condamnaţi pentru fapte de terorism, după ce au pregătit atentate', a reacţionat Matt Ward, şeful unităţii de combatere a terorismului din regiunea West Midlands, unde cei patru bărbaţi au fost arestaţi. El le-a cerut autorităţilor să facă mai mult pentru a preveni riscul de atacuri.AGERPRES

×
Subiecte în articol: terorişti arestaţi anglia