x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie: Un fost spion rus, spitalizat după o intoxicaţie

Marea Britanie: Un fost spion rus, spitalizat după o intoxicaţie

06 Mar 2018   •   07:15
Marea Britanie: Un fost spion rus, spitalizat după o intoxicaţie

Barbatul spitalizat duminică, la Salisbury, după ce a fost expus unei substanţe chimice, împreună cu o femeie, este un fost spion care a lucrat pentru Regatul Unit, sustine presa britanică.

 

Potrivit BBC, persoana internata este Serghei Skripal, un ex-colonel al serviciilor de informaţii militare ruse. Acuzat de spionaj în beneficiul Regatului Unit, el a fost condamnat în 2006, în Rusia, la 13 ani de închisoare, dar a revenit în libertate în Anglia graţie unui schimb de prizonieri efectuat în 2010 între Moscova, pe de o parte, Londra şi Washington, de cealaltă.

Bărbatul ar fi fost intoxicat cu fentanyl, un puternic opioid, potrivit cotidianului The Guardian. Fostul spion a fost spitalizat "în stare critică", a indicat la rândul său poliţia din Wiltshire, fără a furniza identitatea, la fel şi o femeie de 30 de ani care era cu el. Cuplul a fost găsit inconştient pe o bancă, într-un centru comercial din Salisbury.

"Cele două persoane, despre care credem că se cunosc, nu prezentau nicio leziune vizibilă şi au fost transportate la spitalul din Salisbury", a declarat agentul de poliţie Craig Holden.

Conform BBC, Serghei Skripal a fost plătit cu 100.000 de dolari pentru a furniza MI6, serviciul britanic de informaţii, numele agenţilor ruşi prezenţi pe teritoriul Regatului Unit. Skripal şi trei alţi agenţi ruşi au făcut obiectul unui schimb, în 2010, cu zece agenţi ai Kremlinului expulzaţi de Washington. AGERPRES

×