x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Neagră: Militarii ruși din Crimeea au lansat accidental o rachetă. Autoritățile au ascuns incidentul

Marea Neagră: Militarii ruși din Crimeea au lansat accidental o rachetă. Autoritățile au ascuns incidentul

20 Aug 2019   •   11:32
Marea Neagră: Militarii ruși din Crimeea au lansat accidental o rachetă. Autoritățile au ascuns incidentul

Militarii ruşi din cadrul forţei aeriene navale a Flotei Rusiei din Marea Neagră au lansat accidental o rachetă ghidată de aviaţie de tipul X-29TD (aer-sol) pe aeroportul militar din Saki (Crimeea). Racheta avea 700 de kg şi o lungime de patru metri. Aceasta a demolat poarta şi o parte a peretelui hangarului, distrugând o altă rachetă din aceeaşi clasă. Din fericire, partea sa explozivă de 100 kg nu a funcţionat. Incidentul s-a produs la 1 octombrie 2017, când doi tehnicieni verificau echipamentele sistemului Oka. 

Ministerul rus al Apărării a ascuns informaţiile despre acest caz, mass media de la Moscova aflând despre producerea acestuia abia acum, când un tribunal militar a pronunţat verdictul în cazul celor doi militari.

Prejudiciul provocat de lansarea accidentala a rachetei este estimat la 45 de milioane de ruble. Cei doi tehnicieni ruşi implicaţi direct în incident au rambursat deja câte 3.000 de ruble. Unul dintre ei nu va putea fi avansat în grad timp de un an şi trei luni, cu o deducere din 15% din solda lunară, iar celălalt va avea restricţionări la promovare timp de un an şi o deducere de 10% din soldă. Ministerul rus al Apărării vrea însă ca cei doi să compenseze în totalitate prejudiciul cauzat.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: militari rusi crimeea racheta