x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marijuana devine legală în Canada începând cu 17 octombrie

Marijuana devine legală în Canada începând cu 17 octombrie

21 Iun 2018   •   10:59
Marijuana devine legală în Canada începând cu 17 octombrie

Marijuana va deveni legală în Canada începând cu 17 octombrie, potrivit prim-ministrului Justin Trudeau, scrie The Guardian


„În mod evident, abordarea curentă - interzicerea din prezent a marijuanei - nu a funcționat pentru protejarea copiilor noștri, pentru a ține banii departe de buzunarele crimei organizate și de aceea aducem un nou cadrul legal în jurul marijuanei”, a spus Justin Trudeau, miercuri. 
Guvernul Liberal al lui Trudeau a introdus inițiativa legislativă anul trecut, într-o încercare de a face Canada a doua țară din lume care să legalizeze canabisul, după Uruguay. Marijuana medicinală este deja legală în Canada. 
Justin Trudeau se așteaptă ca sfârșitul celor 95 de ani de interzicere să aducă imediat cei 4,5 miliarde de dolari care se scurg pe piața neagră. „În următoarele luni, chiar ani, vom înlocui complet piața crimei organizate în această problemă”, a mai spus premierul Canadei. 
Odată ce legea își produce efectele, canadineii vor putea să crească până la patru plante pentru consum personal și pot avea asupra lor până la 30 de grame. Cei prinși cu o cantitatea mai mare decât cea impusă de lege sau cei care vor vinde marijuana minorilor, vor avea de-a face cu penalități dure. 

×
Subiecte în articol: marijuana canada legalizare canabis