x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mark Taplin - Romania netransparenta

Mark Taplin - Romania netransparenta

de Anca Aldea    |    23 Noi 2005   •   00:00
Mark Taplin - Romania netransparenta

Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri la Casa Titulescu din Bucuresti, Insarcinatul cu Afaceri al Ambasadei Statelor Unite in Romania, Mark Taplin, a declarat ca autoritatile romane duc lipsa de transparenta.
"Cand Ambasada noastra ridica problema transparentei si a corectitudinii fata de investitorii straini, ni se spune ca «Bruxelles-ul ne-a cerut acest lucru». Deseori este o replica la indemana si cuprinzatoare pentru a evita un raspuns referitor la procesul legislativ lipsit de transparenta si la modul precipitat de guvernare.", a spus Taplin. El a incercat sa schiteze si motivele pentru care investitorii straini nu sunt prea atrasi de Romania: lipsa unei promovari a unei mai bune gurvenari in afara granitelor. "Acest lucru nu se refera numai la combaterea coruptiei (...). Se pare ca, de multe ori, atunci cand un oficial semneaza un acord, inlocuitorul acestuia crede ca nu mai e raspunzator de respectarea si indeplinirea termenelor acestuia. Democratiile mature recunosc ca angajamentele asumate de guvernele anterioare sunt la fel de valabile ca cele asumate de guvernul aflat la putere".

SEMNE BUNE. Diplomatul a salutat cei 125 de ani de relatii diplomatice intre SUA si Romania si a laudat parteneriatele intre cele doua tari. Despre viitorul ambasador al SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, Taplin a spus ca acesta urmeaza sa isi prezinte scrisorile de acreditare presedintelui Traian Basescu in luna decembrie.

×
Subiecte în articol: externe