x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mărturisire ŞOCANTĂ, făcută de tatăl extremistului norvegian Anders Breivik: A devenit "mai periculos" în închisoare!

Mărturisire ŞOCANTĂ, făcută de tatăl extremistului norvegian Anders Breivik: A devenit "mai periculos" în închisoare!

18 Sep 2014   •   15:40
Mărturisire ŞOCANTĂ, făcută de tatăl extremistului norvegian Anders Breivik: A devenit "mai periculos" în închisoare!

Anders Behring Breivik, care execută o sentinţă de 21 de închisoare pentru uciderea a 77 de persoane în 2011, a devenit 'mai periculos' în închisoare, a declarat joi tatăl lui, Jens Breivik.

Fostul diplomat Jens Breivik s-a întâlnit ultima oară cu fiul său pe când acesta avea 16 ani. Anders Breivik, acum în vârstă de 35 de ani, a refuzat vizita tatălui său în închisoare, în schimb i-a scris o scrisoare acestuia anul trecut în care îi spunea că nu se va întâlni cu el până când nu-i va împărtăşi opiniile politice şi nu va deveni fascist.

"Scrisoarea m-a speriat şi încă mă sperie. El devine din ce în ce mai extremist, poate chiar mai periculos", a declarat Jens Breivik, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Jens Breivik, 79 de ani, a declarat că nu are un răspuns la întrebarea de ce fiul său a devenit un terorist, însă şi-a exprimat regretul că nu a fost un tată bun pentru fiul său.

Părinţii lui Breivik au divorţat pe când acesta avea doar un an.

Tatăl şi fiul s-au întâlnit în diferite ocazii în anii care au urmat pentru că trăiau în ţări diferite. Tatăl a încercat să obţină custodia fiului său când acesta avea 4 ani, după ce serviciile de protecţie a copilului au avertizat că situaţia familiei nu era tocmai una bună, însă custodia i-a fost refuzată lui Jens Breivik. Contactul între cei doi a fost întrerupt când Breivik avea 16 ani.

×