x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maşină furată cu 46 de ani în urmă, returnată proprietarului

Maşină furată cu 46 de ani în urmă, returnată proprietarului

18 Sep 2014   •   16:55
Maşină furată cu 46 de ani în urmă, returnată proprietarului

Un autoturism marca Jaguar, furat cu 46 de ani în urmă, a fost returnat proprietarului de drept, un fost avocat care are acum 82 de ani.

Autoturismul a fost depisat în timpul unui control de rutină, la vamă. Jaguarul XKE, din 1967, făcea parte dintr-un lot de maşini de epocă încărcat pe un vapor cu destinaţia Olanda.

Deşi vaporul a apucat să părăsească vama, vameşii au descoperit că, într-un raport al poliţiei din New York, din 1968, autoturismul figura ca furat.

Jaguarul a fost readus din Olanda în SUA.

Ivan Schneider, proprietarul care a fost un avocat de succes în New York, mutat în Florida după ce a ieşit la pensie, a fost anunţat că i s-a descoperit maşina. Iniţial, acesta a crezut că este vorba de o farsă.

"După ce l-am convins de contrariu, a fost foarte entuziasmat", a declarat Michael Maleta, unul dintre vameşii care au descoperit autoturismul.

Schneider a mărturisit că jaguarul luat în anii '60 a rămas automobilul său preferat şi că, de câte ori îşi schimba maşina, îşi amintea de el.

"Am zis mereu că a fost cel mai frumos automobil pe care l-am avut", spune Schneider.

Jaguarul fusese cumpărat de un dealer cu trei luni înainte de a fi exportat. Cel care i-l vânduse, un bărbat din San Joaquin Valley, îl avea de 40 de ani. Poliţia va relua ancheta în acest caz.

Autoturismul este estimat, în prezent, la 24.000 de dolari, deşi o restaurare ar costa probabil mai mult ca valoarea actuală.

Schneider spune, însă, că va plăti pentru restaurare.

"Îl voi folosi ca automobil de duminică", a spus acesta. 

×
Subiecte în articol: masina furata