x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Măsuri de securitate întărite la târgurile de Crăciun din Europa

Măsuri de securitate întărite la târgurile de Crăciun din Europa

23 Noi 2015   •   12:04
Măsuri de securitate întărite la târgurile de Crăciun din Europa
Sursa foto: Sebastian S. Eduard

Târgurile de Crăciun din Europa au loc în acest an în condiţiile unor măsuri de securitate sporite, importante forţe de poliţie patrulând prin aceste pieţe tradiţionale după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris, scrie BBC pe site-ul său în limba rusă.

În Germania, ţara cu cel mai mare număr de târguri de Crăciun din Europa - peste 2.000 -, ce atrag aproape 50 de milioane de vizitatori, aceste pieţe s-au transformat într-un simbol al libertăţii şi al unei vieţi normale. Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, i-a îndemnat pe cetăţenii germani să continue să meargă în locurile publice, să participe la meciurile de fotbal, să viziteze târgurile de Crăciun, dând asigurări că poliţia este în măsură să le asigure securitatea. La rândul lor, administraţiile acestor pieţe au anunţat şi ele luarea unor măsuri de securitate, precum interzicerea accesului cu rucsacuri.

În Franţa sunt organizate, în mod obişnuit, aproximativ 250 de pieţe tradiţionale de Crăciun, iar în celelalte state europene - în medie de la 10 la 50.

La Strasbourg, oraşul celui mai vechi târg de Crăciun, cu o istorie de 445 de ani, în acest an nu vor mai avea loc evenimente speciale pentru copii.

La Paris, în pofida atacurilor de la 13 noiembrie, autorităţile au deschis târgul de Crăciun de pe Champs-Elysees, dar deocamdată numărul vizitatorilor este cu mult mai mic decât în anii precedenţi.

Papa Francisc declara săptămâna trecută că spiritul Crăciunului va fi umbrit în acest an de tristeţe, întrucât lumea a ales calea 'războiului şi a urii', suveranul pontif îndemnându-i pe credincioşi la rugăciune pentru pace şi linişte.

Sursa: Agerpres

×