x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Maxim istoric în Siberia! Temperaturile ridicate marchează un record într-o iarnă neobişnuit de caldă

Maxim istoric în Siberia! Temperaturile ridicate marchează un record într-o iarnă neobişnuit de caldă

06 Feb 2020   •   15:23
Maxim istoric în Siberia! Temperaturile ridicate marchează un record într-o iarnă neobişnuit de caldă

Temperaturile ridicate din Siberia au marcat un nou record, având în vedere că nu s-au înregistrat valori sub zero grade în plină iarnă ci dimpotrivă neobişnuit de mari, precum cea înregistrată în regiunea Tyumen de 1,5 grade Celsius, a informat joi Centrul Meteorologic al Rusiei citat de EFE.


"Este o vreme incredibil de caldă în Siberia. Ieri la Tyumen s-au înregistrat 1,5 grade", a anunţat Roman Vilfand, directorul Centrului de Meteorologie. El a declarat agenţiei de ştiri Interfax că recordul anterior înregistrat în această zonă era de 0,5 grade.

Responsabilul meteo a avertizat că valul de căldură este în creştere şi că în următorii ani în Siberia va fi chiar mai cald decât în sudul Rusiei.

Vilfand a atras atenţia asupra valului neobişnuit de căldură din numeroase regiuni siberiene, unde temperatura la începutul lunii februarie a atins valori de 16 grade.

Poziţia Rusiei cu privire la schimbările climatice a început să se schimbe în ultimele luni.

În septembrie, Moscova a ratificat Acordul de la Paris, primul pact coercitiv asupra climei pe care Rusia l-a semnat în urmă cu trei ani.

Potrivit statisticilor oficiale, Rusia se confruntă cu o accelerare a încălzirii de 2,5 mai mare decât media restului lumii. Astfel în perioada 1976 - 2016 temperatura a crescut în Rusia cu o medie de 0,45 grade per deceniu.

Această încălzire are un impact şi riscuri atât asupra populaţiei cât şi a economiei ţării, potrivit unui raport al Serviciului Federal de Meteorologie (Rosguidromet).

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: siberia temperaturi ridicate record