x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel a căzut dramatic în sondaje

Merkel a căzut dramatic în sondaje

04 Feb 2016   •   17:10
Merkel a căzut dramatic în sondaje
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Politica privind migraţia promovată de cancelarul german Angela Merkel a provocat o scădere a sprijinului public faţă de ea la 46%, acesta fiind cel mai mic nivel din august 2011, indică un sondaj difuzat de televiziunea ARD, transmite joi agenţia DPA.

Difuzat miercuri seara, sondajul, realizat lunar de către Deutschlandtrends, care evaluează sprijinul public faţă de cancelarul Merkel, arată o scădere cu 12% faţă de ianuarie.

Potrivit sondajului, 81% dintre respondenţi au afirmat că guvernul dnei Merkel nu mai controlează afluxul de 1,1 milioane de refugiaţi care ar fi intrat în Germania în 2015

De asemenea, 63% dintre cei chestionaţi sunt în favoarea unei limitări a numărului de refugiaţi care intră în ţară în 2016, sugestie ce a provocat o controversă când a fost sugerată prima dată de către Uniunea Creştin-Socială (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (SDU), partidul dnei Merkel.

Cancelarul se confruntă cu ample critici din cauza politicii sale de deschidere a graniţelor ţării pentru imigranţi. Un număr crescând de politicieni - mulţi dintre ei din cadrul coaliţiei dnei Merkel - insistă pentru controale mai stricte la frontieră şi expulzarea mai rapidă a celor care nu sunt eligibili pentru dreptul la azil. AGERPRES

×