x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel: Există dovezi foarte clare că au fost folosite arme chimice în Siria

Merkel: Există dovezi foarte clare că au fost folosite arme chimice în Siria

10 Apr 2018   •   19:38
Merkel: Există dovezi foarte clare că au fost folosite arme chimice în Siria

Cancelarul german Angela Merkel a estimat marţi, la Berlin, că există dovezi 'foarte clare' că recent au fost folosite din nou arme chimice în Siria, transmite dpa. 

''Cred că dovada că acolo au fost folosite arme chimice este foarte, foarte clară'', a spus Merkel într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, aflat într-o vizită în Germania. 

Comentariile şefei executivului german survin în contextul controverselor între principalii actori în conflictul din Siria în legătură cu un atac recent comis în oraşul Douma, situat în apropiere de Damasc şi aflat sub controlul rebelilor sirieni. 

SUA şi aliaţii lor susţin că a fost vorba despre un atac chimic, însă regimul sirian şi aliatul său, Rusia, resping această ipoteză. 

Angela Merkel a adăugat că susţine ideea organizării unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe acest subiect şi a cerut o reacţie hotărâtă a comunităţii internaţionale. ''Trebuie să vorbim acolo în termeni foarte, foarte fermi'', a subliniat cancelarul german. 

Potrivit unei organizaţii umanitare siriene, presupusul atac cu arme chimice care a avut loc pe 7 aprilie s-a soldat cu cel puţin 60 de morţi şi peste 1.000 de răniţi în mai multe locuri din Douma.

AGERPRES

×