x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mesajul lui Donald Trump în urma atacului din Barcelona

Mesajul lui Donald Trump în urma atacului din Barcelona

18 Aug 2017   •   11:39
Mesajul lui Donald Trump în urma atacului din Barcelona

Donald Trump a răspuns în urma atentatului de la Barcelona prin revitalizarea unei anecdote deja dezbinate despre un general american care a cufundat gloanțe în sânge de porc pentru a lupta împotriva militanților islamiști, acum mai mult de o sută de ani, scrie The Guardian.

După un răspuns destul de convențional la atac, prin care președintele Statelor Unite ale Americii îi roagă pe cetățenii din Barcelona să fie „duri și puternici” și oferă ajutor acestora din partea Statelor Unite, acesta a postat pe Twitter un alt mesaj, mai criptat. „Studiați ce a le-a făcut Generalul Pershing al Statelor Unite teroriștilor. Nu a mai existat Teroare Islamică Radicală pentru 35 de ani!”

Postarea a amintit de o afirmație extrem de controversată pe care Trump a făcut-o în timpul raliului electoral din Carolina de Sud din februarie 2016. În cadrul acestuia, Trump a vorbit cu admirație despre o contra-insurgență în Filipine condusă de generalul John Pershing între anii 1909 și 1913, când acesta era guvernatorul provinciei Moro.

„Aveau probleme cu terorismul la fel cum avem și noi. El a prins 50 de teroriști care au făcut distrugeri extraordinare și au omorât mulți oameni. A luat acești 50 de teroriști, a luat 50 de oameni și a cufundat 50 de gloanțe în sânge de porc.”, a spus Trump. Acesta a mai afirmat că Pershing „i-a pus apoi pe cei 50 de oameni ai săi să-și încarce puștile și a aliniat cei 50 de teroriști, apoi soldații au împușcat 49 de oameni. Celei de-a 50 persoană i-a spus << Acum du-te înapoi și spunele oamenilor tăi ce s-a întâmplat >>.”

În 2016, Trump a afirmat că o astfel de executare în masa a sfârșit amenințarea islamică pentru 25 de ani. ”Pentru 25 de ani, nu a fost nicio problemă.”, a spus acesta. În postarea făcută pe Twitter, Trump a crescut numărul la 35 de ani.

Această istorie a lui Pershing a circulat pe Internet încă din 2001, însă istoricii spun că există foarte puține dovezi care să o susțină.

×