x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexic: Guadalajara intră în Guinness Book cu cel mai mare mozaic format din "sombreros"

Mexic: Guadalajara intră în Guinness Book cu cel mai mare mozaic format din "sombreros"

27 Aug 2016   •   16:40
Mexic: Guadalajara intră în Guinness Book cu cel mai mare mozaic format din "sombreros"

Guadalajara, capitala statului mexican Jalisco, a obţinut vineri un record consemnat de Guinness Book prin formarea celui mai mare mozaic de "sombreros" din lume, relatează EFE.

Oraşul a reuşit să strângă laolaltă 2.684 de pălării tradiţionale, cu prilejul începerii ediţiei anuale a "Encuentro Internacional del Mariachi y la Charrería", un festival cultural de muzică, dans şi costume populare "charro" (cowboy mexican), care se desfăşoară în această localitate în perioada 26 august - 4 septembrie la Guadalajara.

Guadalajara a reuşit astfel să doboare recordul stabilit luna trecută de oraşul Calgary (Canada), cu 2.036 de pălării de cowboy, au informat organizatorii.

Carlos Tapia, responsabil cu decernarea titlului oficial de Guinness World Records pentru Mexic şi America Latina, a declarat că acest oraş este "pionier" în stabilirea unor asemenea recorduri, obţinând opt consecutiv. "În fiecare an Guadalajara creează ceva nou şi propune lucruri diferite", a spus el.

Pălăriile tradiţionale, în culori negru, gri şi alb au fost fixate timp de câteva zile pe un zid înalt de 14 metri pentru a forma imaginea unui cuplu, îmbrăcat în costume tradiţionale mexicane, unit printr-un uriaş sombrero.

Pălăriile sunt realizate din fire de lână şi fibră de sticlă. Dimensiunea lor variază, de la 25 de centimetri până la un metru diametrul, fiind create special pentru acest eveniment şi instalate în Plaza Liberación din oraş.

Guadalajara deţine, printre altele, recorduri precum cel mai mare număr de "mariachi" cântând la unison; de cupluri dansând în costume tradiţionale, sau de cel mai mare număr de "jimadores" strânşi la un loc (tăietori de agave, planta din care se produce băutura tequila).

Festivalul "Encuentro Internacional del Mariachi y la Charrería" reuneşte 22 de "mariachi" din Europa şi America şi propune 300 de activităţi culturale prezentate pe parcursul a 10 zile în diferite municipii ale statului Jalisco.AGERPRES

×