x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mica Sirenă din Copenhaga a fost vopsită în roșu, în semn de solidaritate cu balenele

Mica Sirenă din Copenhaga a fost vopsită în roșu, în semn de solidaritate cu balenele

30 Mai 2017   •   11:20
Mica Sirenă din Copenhaga a fost vopsită în roșu, în semn de solidaritate cu balenele

Mica Sirenă din Copenhaga, celebrul monument din Danemarca, a fost pictată cu vopsea roşie, se pare, de membrii unei organizaţii de apărare a animalelor, a informat marţi poliţia daneză citată de AFP. "Mica Sirenă a fost victima unui act de vandalism (cu vopsea roşie). Studiem cazul", a scris pe Twitter poliţia din Copenhaga. 

O poză publicată de ziarul Politiken arată că în faţa statuii s-a scris cu aceeaşi vopsea roşie: "Danemarca, în apărarea balenelor din Insulele Feroe". Acest arhipelag autonom din nordul Atlanticului practică ritualul sângeros denumit 'grindadrap', ce constă în încercuirea balenelor într-un golf al fiordului unde cetaceele sunt ucise cu ajutorul unor cuţite lungi. 



Statuia din bronz, aşezată din 1913 pe o stâncă din golful capitalei, reprezintă personajul din basmul lui Hans Christian Andersen. Agerpres aminteşte că Mica Sirenă a trecut prin multe momente grele în ultimii ani: capul său a fost furat de două ori, în 1964 şi în 1998, iar braţul o dată în 1984. A mai fost de asemenea împroşcată cu vopsea, împinsă de mai multe ori în mare sau acoperită cu o burka în 2004, pentru a protesta faţă de candidatura Turciei la Uniunea Europeană.

Sursă foto: Guru‏ - Twitter

×
Subiecte în articol: mica sirena copenhaga vandalism