x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Michael Wolff susține că dezvăluirile din cartea sa vor pune capăt președinției Trump

Michael Wolff susține că dezvăluirile din cartea sa vor pune capăt președinției Trump

06 Ian 2018   •   17:31
Michael Wolff susține că dezvăluirile din cartea sa vor pune capăt președinției Trump

Autorul unei cărţi extrem de critice la adresa primului an petrecut de Donald Trump la preşedinţia SUA susţine că dezvăluirile sale vor pune capăt mandatului lui Trump la Casa Albă, informează Reuters. 

     Potrivit unor comentarii făcute de jurnalistul Michael Wolff la BBC, concluzia cărţii sale "Fire and Fury: Inside the Trump White House" (''Foc şi Furie: În interiorul Casei Albe a lui Trump''), potrivit căreia Trump nu este potrivit pentru funcţia sa, a devenit o opinie larg răspândită. 
     
"Cred că unul dintre efectele interesante pe care cartea le-a avut până acum este unul foarte clar de tipul 'împăratul este dezbrăcat'", a explicat Wolff într-un 
interviu difuzat sâmbătă, făcând aluzie la "Hainele cele noi ale împăratului", cunoscuta poveste a lui Hans Christian Andersen. 

"Brusc, peste tot, oamenii au reacţia 'Doamne, e adevărat, împăratul este dezbrăcat'. Acesta este fundalul percepţiei (...) care va pune capăt într-un final...acestei preşedinţii", a completat Wolff. 

     De partea cealaltă, Trump a respins cartea ca fiind plină de minciuni şi l-a atacat pe jurnalist pe Twitter numindu-l "un ratat total, care a inventat poveşti pentru a vinde această carte extrem de plictisitoare şi de neadevărată". 

     În replică, Wolf şi-a apărat cartea şi felul în care aceasta a fost scrisă "Aceasta înseamnă să relatezi. Aşa se face. Întrebi oamenii, te apropii cât poţi de eveniment, iei interviuri celor care cunosc evenimentul (...), ajungi să cunoşti circumstanţele la fel de bine ca oricine şi apoi relatezi", a explicat el. 

Originar din New Jersey, dar rezident de mult timp la New York, Wolff a fost de două ori laureat al premiului National Magazine, secţiunea comentariu, în 2002 şi 2004. Cea mai cunoscută carte a sa, publicată în 2008, este consacrată unui alt magnat, Rupert Murdoch, supranumit ''omul care face ştirile''.

AGERPRES

×