x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihail Saakaşvili cere comunităţii internaţionale să recunoască: Rusia a invadat Ucraina!

Mihail Saakaşvili cere comunităţii internaţionale să recunoască: Rusia a invadat Ucraina!

28 Aug 2014   •   12:16
Mihail Saakaşvili cere comunităţii internaţionale să recunoască: Rusia a invadat Ucraina!

Fostul președintele al Georgiei, Mihail Saakașvili, este convins că Rusia a invadat Ucraina şi cere comunităţii internaţionale să spună lucrurilor pe nume.

"Acum îmi împărtășesc experiența cu frații și surorile de la Kiev despre faptul că georgienii știu foarte bine: sute de tacuri rusești, blindate și sisteme de rachete BM-21 „Grad” trec hotarul și atacă sate și orașe. Pacea nu poate fi instaurată. De ce comunitatea internațională să nu spună lucrurilor pe nume? Cred că acum în regiunea noastră au loc lucruri mult mai importante decât turnarea apei cu gheață pe capul cuiva. Soarta Ucrainei, a Georgiei și a tuturor vecinilor Rusiei este amenințată la Donețk, Lugansk și Mariupol”, a scris Mihail Saakașvili pe contul său de Facebook.

Ambasadorul SUA în Ucraina: Trupele "intervin direct" în luptele din est
    
Ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, a acuzat joi Rusia că este 'implicată direct' în confruntările dintre insurgenţii proruşi şi forţele guvernamentale din estul Ucrainei, informează AFP.

"Un număr în creştere de trupe ruse intervin direct în luptele de pe teritoriul ucrainean", a scris Pyatt pe contul său de Twitter. El a adăugat că Moscova era "prin urmare implicată direct în confruntări" şi că şi-ar fi trimis în Est "cel mai recent sistem al său de apărare antiaeriană, care include şi (sistemul) Panţir-S1".

Declaraţiile făcute de ambasadorul SUA în Ucraina vin după ce miercuri purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Jen Psaki, a declarat că armata rusă pare să se deplaseze spre sud-estul Ucrainei. Washingtonul a acuzat totodată Moscova că trimite soldaţi în Ucraina fără să le spună lor sau familiilor lor unde se duc.


×