x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mike Pompeo a discutat cu premierul kurd despre atacurile iraniene

Mike Pompeo a discutat cu premierul kurd despre atacurile iraniene

08 Ian 2020   •   09:15
Mike Pompeo a discutat cu premierul kurd despre atacurile iraniene

Secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat la telefon cu premierul guvernului regional kurd, Masrour Barzani, despre atacul cu rachete iranian, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, informează dpa şi Reuters.

Pompeo l-a pus la curent pe Barzani cu privire la atacurile cu rachete ale Iranului asupra bazelor americane din Irak, inclusiv cea din Erbil, a precizat Ortagus în comunicat.

"Secretarul de stat (Pompeo) şi premierul Barzani au convenit să rămână în contact permanent în contextul evoluţiei situaţiei" în zonă, a spus purtătorul de cuvânt.

"Am convenit asupra importanţei detensionării situaţiei din Irak prin reţinere şi dialog", a notat la rândul său Barzani pe Twitter.

La cinci zile după eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani, Iranul a lansat miercuri rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani. Peste 20 de rachete au fost lansate din Iran împotriva bazelor Ain al-Assad şi Erbil.

Aceste raiduri, revendicate de Teheran, marchează o schimbare ce provoacă temeri legate de o escaladare regională sau chiar un război deschis, chiar dacă liderii american şi iranian au părut că doresc să calmeze imediat jocul.

Gardienii Revoluţiei iraniene, armata ideologică a Republicii Islamice, au "sfătuit" Washingtonul să îşi recheme trupele americane desfăşurate în regiune "pentru a evita noi pierderi" şi au ameninţat că vor lovi Israelul şi "guvernele aliate" ale Americii.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: iran sua mike pompeo