x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Milanezii sărbătoresc Crăciunul cu cel mai mare panettone din lume

Milanezii sărbătoresc Crăciunul cu cel mai mare panettone din lume

17 Dec 2017   •   18:30
Milanezii sărbătoresc Crăciunul cu cel mai mare panettone din lume

Pentru italieni Crăciunul are savoarea unui panettone, iar oraşul Milano s-a pregătit în mod special pentru sărbătorile de iarnă cu un panettone demn de Cartea Recordurilor, informează duminică AFP.


Cu o greutate de 140 de kilograme şi 2 metri înălţime, acest fel de cozonac a fost tăiat în 1.200 felii care sunt împărţite în mod gratuit milanezilor dar şi turiştilor care trec duminică după-amiaza prin magnifica Galerie Victor Emmanuel al II-lea, la doi paşi de Domul din Milano.

"Panettone este desertul de Crăciun prin excelenţă", conform lui Angelo Bernasconi, 67 de ani, patronul patiseriei milaneze San Gregorio, a cărui echipă de patiseri a pregătit acest cozonac gigantic.

Pentru realizarea acestui cozonac monstru s-au folosit 69 kg de faina, 27,6 litri de apa, 15 kg galbenuşuri de ou, 27 kg de unt, 18 kg de zahăr, 18 kg de stafide şi 11 kg de portocale confiate.

Conform principalului sindicat italian din agricultură, Coldiretti, trei italieni din patru gustă un panettone cu ocazia Crăciunului.AGERPRES

×