x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul adjunct de externe al Turciei, la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I

Ministrul adjunct de externe al Turciei, la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I

15 Dec 2017   •   11:51
Ministrul adjunct de externe al Turciei, la Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu regelui Mihai I
Sursa foto: Foto: Karina Knapek / Jurnalul

Ministrul adjunct de externe al Turciei, Ahmet Yildiz, va fi prezent în Bucureşti, sâmbătă, pentru a aduce un ultim omagiu regelui Mihai I al României. 

Potrivit unui comunicat al Ambasadei Turciei, Ahmet Yildiz se va întâlni cu reprezentanţi ai Familiei Regale a României, precum şi cu demnitari români care vor participa la funeralii. 

Ambasadorul Turciei la Bucureşti, Osman Koray Ertaş, a fost prezent, miercuri, la Castelul Peleş din Sinaia, ocazie cu care a transmis condoleanţele sale Familiei Regale şi poporului român. 

"Regele Mihai I a fost un mare român, un lider remarcabil, care şi-a servit patria cu devotament şi responsabilitate, conducând ţara în vremuri tulburi. Cu hotărâre şi curaj, s-a opus categoric extremismului şi a salvat sute de mii de vieţi umane, lăsându-şi amprenta în istoria naţiunii române. (...) Moştenirea regelui Mihai va rămâne mereu în amintirea noastră", a fost mesajul ambasadorului, transmis cu ocazia semnării cărţii de condoleanţe deschise la Palatul Elisabeta. 

Ambasada Turciei la Bucureşti a coborât drapelul în bernă, alăturându-se astfel misiunilor diplomatice şi instituţiilor române care au marcat zilele de doliu naţional în memoria suveranului român. AGERPRES

×
Subiecte în articol: funeraliile regelui mihai regele mihai