x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul de externe ceh respinge acuzațiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din țara sa

Ministrul de externe ceh respinge acuzațiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din țara sa

17 Mar 2018   •   19:19
Ministrul de externe ceh respinge acuzațiile Rusiei că agentul neurotoxic ar fi provenit din țara sa

Ministrul de externe ceh Martin Stropnicky a respins sâmbătă acuzaţiile Moscovei potrivit cărora agentul neurotoxic folosit împotriva fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale în sudul Angliei ar fi provenit din Republica Cehă, relatează Reuters. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat sâmbătă pentru canalul de televiziune Rossia 24 că cel mai probabil sursa agentului neurotoxic Noviciok a fost chiar Marea Britanie sau Cehia, Slovacia, Suedia sau Statele Unite. 

Rusia a anunţat sâmbătă expulzarea iminentă a 23 de diplomaţi britanici ca răspuns la măsurile luate de Londra, care a acuzat Kremlinul că s-ar afla în spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei sale şi a ordonat expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi ruşi. 

'Respingem aceste afirmaţii cu privire la originea (toxinei), care nu sunt fundamentate', a afirmat Martin Stropnicky într-un mesaj pe Twitter. 

'Aceasta este o modalitate standard de manipulare a informaţiilor în spaţiul public printr-un mesaj extrem de speculativ, care nu poate fi dovedit', a mai spus şeful diplomaţiei cehe. 

Ministrul ceh al apărării Karla Slechtova a afirmat la rândul său că sugestia că toxina ar putea proveni din Cehia este 'absurdă'.

AGERPRES

×