x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misterul ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. Ce imagini secrete ascunde acesta

Misterul ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. Ce imagini secrete ascunde acesta

12 Iun 2013   •   10:38
Misterul ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. Ce imagini secrete ascunde acesta
Cel mai cunoscut şi totodată cel mai controversat tablou din lume, este considerat de către criticii de artă că ar ascunde în spatele lui mai multe de simboluri şi semne menite să descopere o lume ascunsă şi plină de mistere.

Istoricul de arta Carla Glori susţine că a descoperit cine este femeia al cărei zâmbet misterios a fascinat o lume întreagă. Acesta e de părere că celebra Mona Lisa ar fi Bianca Giovanna Sforza.

Carla Glori a ajuns la această concluzie după ce a studiat şi a analizat numerele şi literele din ochii Mona Lisei, cât şi simbolurile apărute pe fundalul întregului tablou, deasupra umărului stâng: acolo apare numărul 72, număr prin care Da Vinci ar fi făcut referire la anul în care podul ar fi fost distrus de inundaţii. Acelaşi număr se găseşte şi în zona dintre sprâncene, chiar deasupra nasului.

Aceste descoperiri au făcut ca istoricul să presupună că Bianca Giovanna Sforza, al cărei tată era un nobil care controla acea parte a podului, este celebra Mona Lisa.

Un alt artist susţine că a descifrat misterul din jurul picturii Mona Lisa, realizat de Leonardo da Vinci în urmă cu jumătate de secol. Ron Piccirillo, de 37 de ani spune că întors pe o parte, tabloul ilustrează, alături de chipul femeii cu zâmbetul misterios capetele unui cimpanzeu, unui leu şi cel al unui taur. De asemenea, artistul care la rândul său pictează şi este de profesie grafician, afirmă că în mâna stângă a Mona Lisei se poate vedea ceea ce pare a fi un şarpe sau un crocodil.

Graficianul susţine că a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat instrucţiunile care se regăsesc în jurnalele lui da Vinci. Se pare că opera de artă se vrea a fi o reprezentare a dorinţei, unul dintre păcatele de moarte. Viziunea lui Ron Piccirillo va stârni controverse în rândul criticilor de artă şi se alătură altor zeci de teorii lansate până acum despre femeia cu zâmbetul enigmatic, pictură finalizată în jurul anului 1519.



×