x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misterul zborului MH370: A fost „accident”

Misterul zborului MH370: A fost „accident”

29 Ian 2015   •   17:38
Misterul zborului MH370: A fost „accident”

Malaezia a declarat oficial joi c` dispari]ia misterioas` a zborului MH370 în martie 2014 a fost un „accident” şi c` se presupune c` cele 239 de persoane care se aflau la bord au murit, ceea ce deschide calea c`tre acordarea de desp`gubiri pentru familiile victimelor, informeaz` MH370 official site.
„Cu inima îndurerat` şi cu triste]e profund` noi declar`m oficial, în numele Guvernului Malaeziei, c` zborul MH370 al Malaysia Airlines a fost victima unui accident”, a declarat la televiziune şeful avia]iei civile malaeziene (DCA), Azharuddin Abdul Rahman.

Aeronava Boeing 777 a disp`rut la 8 martie anul trecut, având la bord 239 de pasageri şi membri ai echipajului, la scurt timp dup` decolarea din capitala Kuala Lumpur cu destina]ia Beijing. Lunile de c`ut`ri pentru g`sirea aeronavei nu au condus la niciun rezultat.

Anun]ul este în conformitate cu anexele 12 şi 13 la Conven]ia privind Avia]ia Civil` Interna]ional`, a spus Azharuddin. Malaysia Airlines este gata s` înceap` imediat procesul de desp`gubire a rudelor pasagerilor zborului MH370, a mai spus el.

Anchetatorii interna]ionali încearc` s` stabileasc` dac` avionul Boeing s-ar fi ab`tut de la ruta sa ini]ial` înainte de a se pr`buşi în Oceanul Indian. Malaezia realizeaz` la rândul s`u o investiga]ie criminal`. (I.D))

×