x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miting pro-gay desfăşurat fără incidente la Sankt Petersburg, un fapt rar în Rusia

Miting pro-gay desfăşurat fără incidente la Sankt Petersburg, un fapt rar în Rusia

12 Aug 2017   •   20:10
Miting pro-gay desfăşurat fără incidente la Sankt Petersburg, un fapt rar în Rusia

Câteva zeci de persoane au participat sâmbătă la Sankt Petersburg (nord-vest) la un miting în favoarea drepturilor homosexualilor care s-a desfăşurat fără incidente, un fapt rar în Rusia, unde marşurile diversităţii sunt în general interzise de autorităţi sau devin ţinte ale violenţelor, notează AFP. 

Autorităţile din cel de-al doilea oraş al Rusiei interziseseră organizarea unei defilări, însă au autorizat un miting într-un parc din centru, la care au asistat circa 60 de persoane. 

Înainte de a se dispersa, participanţii au scandat "Nu homofobiei în Cecenia", republică conservatoare din Caucazul rus unde comunitatea LGBT este ţinta persecuţiilor din partea autorităţilor, potrivit unor dezvăluiri recente făcute de cotidianul Novaia Gazeta. 

Mitingul s-a desfăşurat paşnic, cu excepţia câtorva incidente, când trecătorii i-au insultat pe manifestanţi sau au încercat să le smulgă drapelul curcubeu, simbol al comunităţii gay. 

Rusia, unde homosexualitatea era considerată un delict până în 1993 şi o boală mintală până în 1999, a adoptat în 2013 o lege care prevede amenzi şi pedepse cu închisoarea pentru orice fel de act de "propagandă" homosexuală pe lângă minori. AGERPRES

×