x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mormântul lui Van Gogh, uitat la comemorarea morţii artistului

Mormântul lui Van Gogh, uitat la comemorarea morţii artistului

28 Iul 2016   •   16:26
Mormântul lui Van Gogh, uitat la comemorarea morţii artistului

La Auvers-sur-Oise, Franţa, pe 29 iulie, se comemorează 126 de ani de la moartea lui Vincent Van Gogh, dar nu este pusă nicio floare nici pe mormântul artistului, nici pe cel al fratelui său, Theo, scrie Le Figaro.

Contrar cu alţi ani, la Auvers-sur-Oise, pe 29 iulie, dată la care se comemorează 126 de ani de la dispariţie pictorului impresionist, mormântul acestuia nu are nicio floare. Mormântul geamăn de lângă cel al artistului se află locul de veci al fratelui său, Theo, comerciant de artă şi susţinător fervent al marelui pictor impresionist.

Modestul cimitir comunal împreună cu mica sa biserică au fost imortalizate de artist, într-o capodoperă care poate fi văzută la muzeul d'Orsay, din Paris, care primeşte vizita a sute de mii de oameni anual. Admiratori ai artei lui Van Ghogh, veniţi de pe toate meridianele, de la Rio la Tokyo, vin să vadă creaţiile marelui pictor impresionist, zeci de mii de articole sunt scrise anual despre artist sau despre licitaţiile în cadrul cărora sunt cumpărate lucrările sale cu sume uriaşe de bani, însă la mormântul său, în 2016, nu a fost aşternută nici măcar o floare.

×
Subiecte în articol: vincent van gogh