x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova ameninţă cu sancțiuni

Moscova ameninţă cu sancțiuni

20 Apr 2018   •   08:57
Moscova ameninţă cu sancțiuni

Preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse (Senatul rus), Valentina Matvienko, a avertizat, ieri, că Rusia va adopta sancţiuni „dureroase” împotriva ţărilor occidentale şi, în special, împotriva SUA.

„Nu vreau ca cineva să-şi facă iluzii: răspunsul Rusiei la sancţiuni, aşa-zisele contrasancţiuni, vor fi obligatoriu punctuale, dureroase şi sensibile pentru acele ţări care au adoptat sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Matvienko pentru mass-media ruse. Ea a subliniat că sancţiunile reprezintă „o sabie cu două tăişuri” şi că ţările care au sprijinit Washingtonul trebuie să înţeleagă că atunci când pun în mişcare „acest mecanism distructiv al cooperării internaţionale”, „mai ales împotriva unor ţări precum Rusia, vor exista consecinţe grave”. Deşi, în mod tradiţional, Moscova răspunde aproape imediat Washingtonului, noile sancţiuni ruseşti vor fi anunţate după sărbătorile din mai şi înainte de încheierea sesiunii de primăvară a parlamentului în luna iulie, a afirmat ea. „Important în prezent este calitatea. Nu trebuie să ne grăbim”, a adăugat Matvienko, indicând că sancţiunile vor fi analizate cu cea mai mare atenţie de către guvern, experţi, oameni de afaceri, rectori universitari, politologi, deputaţi şi senatori şi a asigurat ca în niciun caz acestea nu vor dăuna economiei naţionale sau cetăţenilor ruşi.

Un grup de deputaţi ruşi a elaborat deja un proiect de lege care prevede o gamă largă de măsuri restrictive contra SUA și aliaților lor.

 

 

×
Subiecte în articol: moscova ameninta sanctiuni