x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE - Munchen. Presedintele Iohannis vorbeşte la concurenţă cu preşedintele azer şi George Soroş

UPDATE - Munchen. Presedintele Iohannis vorbeşte la concurenţă cu preşedintele azer şi George Soroş

de Dan Constantin    |    12 Feb 2016   •   18:15
UPDATE - Munchen. Presedintele Iohannis vorbeşte la concurenţă cu preşedintele azer şi George Soroş
UPDATE - Ziua a DOUA A CONFERINTEI PENTRU SECURITATE DE LA MUNCHEN (MSC) are în dechidere o luare de pozitie a ministrului de externe al Germaniei, urmata de o cuvantare a secretarului general NATO.

DEZBATERILE PRIMILOR MINISTRI îi aduc in prim-plan pe premierii Frantei si Rusiei.
 
Urmeaza DEZBATERILE MINISTRILOR DE EXTERNE, deschise de John Kerry, la care participa sefii diplomatiilor din Germania, Rusia si Marea Britanie.
 
În sala principala a hotelului care gazduieste a 52 editie a MSC  se desfasoara apoi DEZBATERILE PRESEDINTILOR.

POROSHENKO (Ucraina), NIINISTO(Finlanda), GRUBANSKAITE (Lituania), Duda(Polonia), SCHULTZ(Parlamentul European) sunt invitatii care prezinta punctele de vedere.
 
Știrea inițială - În sesiunea de dupa amiaza, de la ora 17 pana la 18.30 este programat panelul la care cuvantul introductiv este al Presedintelui român Klaus Iohannis.Sunt apoi  invitatoi la dezbaterea moderată  de profesorul Nicholas Burns de la Universitatea Harvard, Premierul Norvegiei, Erna Solberg,Michaeel Fallon,Secretarul de stat pentru Aparare-Marea Britanie,Peter Hulqvist, ministrul Apararii al Suediei, Witold Waszczykowski,ministrul Apararii din Polonia.
 
În LISTA OFICIALA a PARTICIPANTILOR LA MSC sunt si alti doi romani-Ministrul de externe Lazar Comanescu si Sorin Ducaru,asistent al secretarului general NATO. Alte persoane cunoscute pentru români sunt Vitaly Klichko, acum primar al Kievului,Gunther KRICHBAUM, parlamentar german a carui casatorie cu o romanca a fost oficiata de primarul Sibiului,Klaus Iohannis,Victoria Nuland,Klaus Mangold,prietenul lui Ion Tiriac.

Presedintele Klaus Ionannis are cuvantul introductiv la un panel al Conferintei pentru Securitate de la Munchen.

Panelul cu tema Viitorul NATO este programat in 13 februarie, de la ora 17.00. Participa la dezbateri si premierul Norvegiei.

×