x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muntele de plastic din Pacific are suprafață de două ori cât mărimea Franței și cântăreste 79.000 de tone

Muntele de plastic din Pacific are suprafață de două ori cât mărimea Franței și cântăreste 79.000 de tone

22 Mar 2018   •   17:03
Muntele de plastic din Pacific are suprafață de două ori cât mărimea Franței și cântăreste 79.000 de tone

Enorma de cantitate de gunoaie care plutește în oceanul Pacific adună din ce în ce mai multe resturi iar rezultatele ultimelor cercetări sunt de-a dreptul șocante. Cantitatea este de 4 ori mai mare decât se credea anterior.

Masa de gunoaie se intinde pe o suprafață de 1,6 milioane de kilometri pătrați și are o greutate de 79,000 de tone, se spune într-un articol publicat în revista Nature. Această uriașă masă de deșeuri este de cel puțin 4 ori mai mare decât se credea anterior și crește în continuare exponențial.

Analiza, care s-a desfășurat timp de doi ani, a stabilit că muntele de reziduuri care plutește în Pacific este compus aproape exclusiv din plastic și crește îm mod exponențial. 1,8 tone din gunoi este format din bucățele de mai puțin de 0,5 cm de plastic.

Aproape jumătate din gunoaiele care constituie acest conglomerat uriaș sunt plase de pescuit dar și, sticle, farfurii, geamanduri, funii și chiar și capace de closet.

×
Subiecte în articol: poluare oceanul pacific