x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO condamnă inaugurarea podului care leagă Crimeea de Rusia

NATO condamnă inaugurarea podului care leagă Crimeea de Rusia

16 Mai 2018   •   16:43
NATO condamnă inaugurarea podului care leagă Crimeea de Rusia

NATO a condamnat miercuri inaugurarea de către Rusia a unui pod care o leagă de Crimeea, spunând că este o nouă demonstraţie a "dispreţului" arătat de Moscova faţă de Dreptul internaţional, relatează AFP. 

"Rusia continuă să îşi arate dispreţul faţă de Dreptul internaţional", a transmis, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, Piers Cazalet. 

"Crimeea face parte din Ucraina, iar acest pod reprezintă o nouă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, inclusiv încălcarea drepturilor de navigaţie în apele sale teritoriale", a subliniat purtătorul de cuvânt. 

"NATO este alături de Ucraina şi nu recunoaşte şi nu vom recunoaşte anexarea ilegală şi ilegitimă a Crimeei de către Rusia", a reafirmat el. 

Preşedintele rus Vladimir Putin a traversat marţi noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin. 

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braţ de mare între Marea Azov şi Marea Neagră, urmăreşte să reducă izolarea Crimeii.AGERPRES

×