x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO CONFIRMĂ. Trupele ruseşti sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina. Imagini din satelit

NATO CONFIRMĂ. Trupele ruseşti sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina. Imagini din satelit

28 Aug 2014   •   21:07
NATO CONFIRMĂ. Trupele ruseşti sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina. Imagini din satelit

NATO a publicat joi cinci imagini captate din satelit ce confirmă relatările că trupe ruse combatante echipate cu armament greu sunt angajate în operaţiuni militare în Ucraina, scrie publicaţia Business Insider. Într-o declaraţie postată pe site-ul propriu odată cu prezentarea fotografiilor, Alianţa Nord-Atlantică menţionează că imaginile "confirmă ceea ce NATO şi aliaţii săi au aflat în ultimele săptămâni din alte surse".

În prima fotografie se poate vedea o unitate rusă de artilerie autopropulsată deplasându-se într-un convoi pe teritoriul ucrainean, în zona Krasnodon, controlată de separatişti.



A doua şi a treia fotografie au fost captate pe teritoriul rus, aproape de graniţa cu Ucraina. Una arată alte unităţi de artilerie autopropulsată însoţite de vehicule pentru suport logistic, care de obicei transportă muniţii şi provizii pentru soldaţi, iar cealaltă cuprinde două imagini. În partea stângă se poate vedea o zonă aproape pustie pe data de 19 iunie, iar în partea dreaptă în aceeaşi zonă apar pe data de 20 august tancuri, transportoare blindate, camioane şi corturi militare.





A patra fotografie datează din 23 iulie şi surprinde într-o localitate ucraineană, situată în vecinătatea frontierei de sud cu Rusia, tunuri autopropulsate amplasate în poziţii de tragere în direcţia Ucrainei. Ultima fotografie arată o imagine de ansamblu a zonei unde au fost observate tunurile din imaginea anterioară.





Sursa foto: http://www.nato.int/cps/en/natolive/news_112103.htm

×