x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO declară război coronavirusului

NATO declară război coronavirusului

18 Mar 2020   •   21:30
NATO declară război coronavirusului

Ambasadorii la NATO ai statelor membre au avut astăzi, la sediul din Bruxelles, o reuniune a Consiliului Atlanticului de Nord, în care au abordat pandemia de COVID-19 şi măsurile ce se iau de către NATO şi membrii săi pentru a o limita, a anunțat alianța transatlantică,  printr-un comunicat postat pe site-ul său.

Secretarul general, Jens Stoltenberg, a salutat răspunsul rapid al țărilor aliate la pandemie. El a precizat că forţele NATO rămân pregătite să menţină statele membre în siguranţă. Stoltenberg a mai spus că NATO are prevăzute planuri şi măsuri solide prin care să asigure continuarea activităţii esenţiale a Alianţei.

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), generalul Tod Wolters, a adăugat, la rândul său, că sunt adoptate măsuri de atenuare a impactului virusului şi că nu a fost afectată capacitatea Alianţei de a-şi realiza misiunile, operaţiunile şi activităţile - inclusiv misiunile de patrulare aeriană, activitățile maritime, grupurile de luptă multinaţionale din flancul estic al Alianţei, precum şi operaţiunile de teren, din Afganistan până în Kosovo.

×
Subiecte în articol: nato coronavirus