x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navă de spionaj chineză în largul coastelor australiene

Navă de spionaj chineză în largul coastelor australiene

22 Iul 2017   •   10:50
Navă de spionaj chineză în largul coastelor australiene

O navă de spionaj chineză a fost detectată în largul coastelor australiene în apropierea locului unde se desfăşoară exerciţii militare comune ale forţelor armate din SUA, Noua Zeelandă şi Australia, a anunţat sâmbătă Forţa de apărare australiană (ADF), potrivit Reuters. 

Vasul chinez din clasa Dongdiao-815 naviga în largul coastelor nord-estice ale Australiei în timpul exerciţiilor intitulate 'Talisman Sabre'. Nava chineză a rămas în afara apelor teritoriale australiene, dar a intrat în zona economică exclusivă australiană din Marea Coralilor. 

Peste 30.000 de soldaţi din SUA, Noua Zeelandă şi Australia iau parte la aceste exerciţii militare bienale, care în acest an se vor încheia la finalul lunii iulie. 

Prezenţa militară chineză sporită, în special în disputata Mare a Chinei de Sud, a amplificat tensiunile în regiune şi a provocat critici dure din partea Statelor Unite şi a Australiei. 

Brunei, Malaezia, Filipine, Vietnam şi Taiwan au de asemenea revendicări privind Marea Chinei de Sud, zonă tranzitată anual de transporturi totalizând 5.000 de miliarde de dolari.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: spionaj China sua australia exercitii militare