x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Navalnîi: „Putin, împărat pe viață”

Navalnîi: „Putin, împărat pe viață”

18 Ian 2018   •   20:40
Navalnîi: „Putin, împărat pe viață”

Oponentul numărul unu al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, declarat neeligibil la alegerile prezidenţiale din martie, din Rusia, consideră „imposibil de recunoscut” scrutinul ce vizează „reinstalarea” lui Vladimir Putin, care, spune el, vrea să devină „împărat pe viaţă”, într-un interviu acordat, ieri, France Presse.

„Aceste alegeri nu sunt alegeri, iar rolul meu va fi acum să explic că această procedură, pe care ei o numesc alegeri, este de fapt reinstalarea lui Putin”, a declarat Navalnîi (41 de ani), cunoscut lider al opoziţiei ruse, blogger şi jurist. „Vom dovedi şi vom convinge oamenii că nu este posibil să recunoască nici aceste alegeri, nici această putere”, a spus el. Navalnîi - care şi-a făcut un nume prin denunţarea corupţiei la nivelul elitelor ruse - l-a primit pe jurnalistul AFP la sediul său de campanie, într-o clădire de birouri la sud de Moscova, cu două luni înainte de scrutinul la sfârşitul căruia preşedintele rus ar urma să obţină, cu excepţia unei răsturnări de situaţie, al patrulea mandat. Comisia Electorală Centrală rusă a respins la sfârşitul lunii decembrie candidatura lui Aleksei Navalnîi, invocând o condamnare pentru deturnare de fonduri, un dosar care în opinia lui a fost fabricat pentru a-l îndepărta din politică. „Putin vrea să fie împărat pe viaţă. Anturajul său - compus din miliardari şi unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume - doreşte acelaşi lucru”, a spus el. „În prezent nu există alegeri reale şi noi cerem ca ele să ne fie returnate”, a precizat el.

Opozantul rus şi-a chemat susţinătorii să boicoteze scrutinul şi să iasă la o manifestaţie contra Kremlinului, la 28 ianuarie.

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin