x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Negocieri între palestinieni şi israelieni. Conflictul din Gaza a lăsat enclava mediteraneeană în ruine

Negocieri între palestinieni şi israelieni. Conflictul din Gaza a lăsat enclava mediteraneeană în ruine

20 Sep 2014   •   23:28
Negocieri între palestinieni şi israelieni. Conflictul din Gaza a lăsat enclava mediteraneeană în ruine
Sursa foto: Negocieri între palestinieni şi israelieni. Conflictul din Gaza a lăsat enclava mediteraneeană în ruine

Egiptul va găzdui discuţii între facţiunile rivale palestiniene în câteva zile, urmate de negocieri indirecte între palestinieni şi israelieni asupra încetării focului  în Gaza, a anunţat sâmbătă agenţia oficială de presă MENA, care citează un oficial egiptean. Delegaţiile Fatah şi Hamas se vor întâlni luni pentru 'a finaliza reconcilierea palestiniană'.

Oficialul a adăugat că negociatorii palestinieni se vor întâlni apoi cu omologii lor israelieni începând de miercuri pentru a continua discuţiile asupra încetării focului în Gaza, care a rezultat din negocierile mediate de Egipt luna trecută la Cairo. Azzam Ahmed, un oficial al Fatah şi şef al delegaţiei palestiniene la negocierile de luna trecută, a confirmat planul de reluare a discuţiilor de reconciliere începând de săptămâna viitoare. El a spus că se aşteaptă ca negocierile cu israelienii să urmeze acestor discuţii, în comentarii raportate de agenţia de presă palestiniană WAFA. Cincizeci de zile de conflict în Gaza între militanţii Hamas şi Israel, care s-a încheiat în august, au lăsat o mare parte a enclavei mediteraneene în ruine.
   
Discuţiile de luna trecută nu au implicat întâlniri directe între negociatori. Israelul consideră Hamas o organizaţie teroristă, în timp ce Hamas refuză să recunoască dreptul Israelului de a exista. Oficialii egipteni au făcut naveta între cele două părţi, aminteşte Reuters.

×