x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Netanyahu, înştiinţat târziu despre prăbuşirea elicopterului, pentru că serba ziua fiului său

Netanyahu, înştiinţat târziu despre prăbuşirea elicopterului, pentru că serba ziua fiului său

28 Iul 2010   •   00:00

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a fost înştiinţat cu întârziere despre prăbuşirea elicopterului militar israelian în România pentru că luni seara sărbătorea ziua de naştere a fiului său, informează cotidianul Maariv, citat de site-ul worldofjudaica.com.

Conform procedurilor în vigoare în Israel, Statul Major al armatei israeliene este obligat să îl informeze imediat pe premier despre astfel de incidente. Cotidianul israelian Maariv notează că după prăbuşirea elicopterului militar israelian, care conform MApN a avut loc luni la ora 15.20, comandamentul armatei israeliene a primit vestea înainte de ora 17.00 (17.00, ora României).

Cum ziua de luni a fost una specială pentru familia premierului israelian Benjamin Netanyahu, fiul lui Benjamin şi Sarah Netanyahu, Yair Netanyahu,  împlinind 19 ani la, la reşedinţa primului-ministru fiind programată o petrecere aniversară, comandamentul armatei israeliene a ezitat să îl informeze pe şeful Executivului în legătură cu prăbuşirea elicopterului militar în zona Fundata - Zărneşti (România), incident în care şi-au pierdut viaţa şase militari israelieni şi unul român.

Pentru a nu-i strica petrecerea prim-ministrului, Statul Major israelian l-a informat pe premier despre incident abia după două ore şi jumătate, iar Netanyahu a rămas la petrecere până la ora 21.30 (21.30, ora României), precizează Maariv. O altăipoteză luată în calcul ar fi aceea că Statul Major ar fi încercat să ia legătura cu reşedinţa Netanyahu, dar să nu fi reuşit.

×
Subiecte în articol: externe