x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Omul care nu ne vrea în UE, câştigător la locale în Anglia. Nigel Farage: "Adevăratul cutremur politic va veni la europarlamentare"

Omul care nu ne vrea în UE, câştigător la locale în Anglia. Nigel Farage: "Adevăratul cutremur politic va veni la europarlamentare"

06 Mai 2013   •   18:12
Omul care nu ne vrea în UE, câştigător la locale în Anglia. Nigel Farage: "Adevăratul cutremur politic va veni la europarlamentare"

Partidul Independenţa Marii Britanii (Ukip) a câştigat peste 25% din locurile din consilii în alegerile locale care au avut loc în Anglia, cel mai mare scor din istoria partidului, o reuşită care l-a făcut pe liderul Nigel Farage, un eurosceptic convins, să afirme că adevăratul "cutremur politic" va veni anul viitor, la alegerile pentru Parlamentul European.

"Ukip este un partid de cursă lungă. În iunie 2014 vom avea alegeri europene. Atunci Ukip va provoca un cutremur politic în Marea Britanie. Acesta este scopul partidului", a declarat Farage.

Europarlamentar, în ciuda euroscepticismului, Nigel Farage s-a afirmat cu discursuri în Parlamentul European împotriva României şi a Bulgariei, fiind unul dintre cei mai mari opozanţi în ceea ce priveşte ridicarea restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari în Marea Britanie, începând cu anul viitor.

"Aceste două țări sunt chinuite de corupție și criminalitate organizată. Acestor două ţări nu ar fi trebuit să li se permită de la bun început aderarea la Uniunea Europeană. Vreau s-o spun clar, noi, cei din UKIP, nu credem că e bine să avem frontierele total deschise, de anul viitor, pentru ca un număr nelimitat de oameni din aceste țări să vină în Marea Britanie pentru a lucra şi să mai pretindă şi beneficii. (...) Doamnelor și domnilor, avem de a face cu o problemă majoră. Nu trebuie să existe o uniune politică cu România și Bulgaria", a declarat Farage într-un discurs din luna martie.

"Marea majoritate a oamenilor care susţin Ukip sunt oamenii de rând. Mulţi sunt frustraţi de Conservatori, frustraţi de întârzierile în refacerea economiei, de guvernul de coaliţie, de felul în care globalizarea le limitează deciziile. Înţelegem oamenii şi ne ocupăm de lucrurile de care le pasă. Scăderea cu o treime a numărului de imigranţi, scăderea cu o treime a deficitului, o limită la acordarea de ajutoare sociale", a declarat Farage.

Ukip are în prezent 11 locuri din cele 73 acordate Marii Britanii în Parlamentul European, la alegerile din 2009. 

×
Subiecte în articol: nigel farage ukip