x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nissan amendat cu 22 milioane de dolari în Japonia

Nissan amendat cu 22 milioane de dolari în Japonia

10 Dec 2019   •   13:04
Nissan amendat cu 22 milioane de dolari în Japonia

Comisia pentru Supravegherea Burselor şi Instrumentelor Financiare din Japonia (SESC) a recomandat ca Nissan să fie amendată cu aproximativ 2,4 miliarde de yeni (22 milioane de dolari) pentru raportări eronate privind compensaţiile financiare de care a beneficiat fostul preşedinte Carlos Ghosn în patru ani financiari, din aprilie 2014 până în martie 2018.
În noiembrie 2018, Carlos Ghosn, pe atunci director general al Nissan, a fost arestat în Japonia, fiind acuzat de încălcarea legislaţiei financiare şi abuz de încredere.
Decizia finală privind amenda va fi luată de Autoritatea de Reglementare Financiară din Japonia.

Amenda de 2,4 miliarde de yeni va fi a doua cea mai mare impusă vreodată în Japonia pentru raportări eronate în declaraţii financiare, după amenda de 7,3 miliarde de yeni primită de Toshiba în 2015, informează SESC.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Nissan