x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi manevre ale armatei Rusiei la graniţa cu Ucraina. Participă sute de militari şi zeci de elicoptere

Noi manevre ale armatei Rusiei la graniţa cu Ucraina. Participă sute de militari şi zeci de elicoptere

30 Iul 2014   •   09:12
Noi manevre ale armatei Rusiei la graniţa cu Ucraina. Participă sute de militari şi zeci de elicoptere

Rusia a început marţi o serie nouă de exerciţii militare în regiunile limitrofe cu Ucraina - Rostov şi Stavropol - în cadrul manevrelor prevăzute pe perioada verii, la care iau parte peste 300 de militari şi circa 30 de elicoptere, anunţă agenţia de presă ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Presa de la Kiev menţionează că tocmai prin regiunea Rostov, care se învecinează cu regiunile Lugansk şi Doneţk, trece fluxul principal de refugiaţi din estul Ucrainei pe teritoriul rus. Tot aici sunt organizate coridoare umanitare pentru militarii ucraineni răniţi.

Aplicaţiile prevăd atacuri aeriene asupra unui inamic convenţional la sol şi sprijin de foc unităţilor de tancuri şi infanterie motorizată, indică serviciul de presă citat.

De asemenea, în unele regiuni de la frontiera comună între cele două ţări se desfăşoară deja de câteva luni, în etape, aşa-numita competiţie 'Aviadarts 2014', pe care serviciile de securitate ucrainene le-au calificat drept aplicaţii aeriene.

Citește și Predicțiile lui Nostradamus din „Cartea pierdută”: S-au deschis PORȚILE IADULUI

Rusia comasează din nou trupe la graniţa cu Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului american al Apărării, John Kirby, indicând că este vorba de 'grupuri tactice' capabile să execute o gamă largă de sarcini.

Potrivit acestuia, efectivele ruse concentrate în prezent la graniţa cu Ucraina se cifrează la 10.000 de persoane. 'Sunt grupuri tactice combinate, care pot executa diferite sarcini. Nu este vorba doar de infanterie. Aici sunt desfăşurate artilerie, sisteme de apărare antiaeriană, vehicule blindate. Sunt trupe foarte bine pregătite de luptă', a afirmat Kirby într-o conferinţă de presă.

În baza datelor serviciilor secrete, el a declarat că se observă o continuare a fluxului de arme grele şi combatanţi peste graniţa rusă în estul Ucrainei.

SUA au anunţat marţi noi sancţiuni împotriva Rusiei, motivând că aceasta continuă să acorde sprijin rebelilor din estul Ucrainei.

×