x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi sancţiuni împotriva Rusiei

Noi sancţiuni împotriva Rusiei

08 Ian 2020   •   18:50
Noi sancţiuni împotriva Rusiei

Statele Unite ale Americii intenţionează să adopte sancţiuni împotriva Rusiei, pentru a contracara susţinerea acordată de Moscova regimului preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat, luni, un înalt responsabil american, informează AFP.

„Studiem îndeaproape rolul Rusiei şi nu vom permite nivelul de susţinere pe care l-am văzut în ultimul timp fără să reacţionăm”, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Venezuela, Elliot Abrams. „Preconizăm sancţiuni economice suplimentare împotriva unor entităţi şi indivizi”, a spus el. SUA au adoptat o serie de sancţiuni împotriva Venezuelei, după realegerea lui Maduro, în 2018, în urma unui scrutin prezidenţial denunţat drept fraudulos. Abrams, care nu a detaliat natura sancţiunilor preconizate, a precizat că SUA supraveghează cu atenţie rolul Rusiei în Venezuela. Potrivit lui, Rusia este interesată în special de „economia petrolieră” a Venezuelei, în timp ce regimul Maduro şi-a sporit dependenţa de Moscova în ultimul an. „Companiile ruse operează acum mai mult de două treimi, mai mult de 70% din petrolul venezuelean. Prin urmare, rolul Rusiei creşte ca importanţă”, a subliniat el. Elliot Abrams a admis că Washingtonul a subestimat sprijinul primit de Nicolas Maduro din partea Rusiei şi a Cubei, afirmând că aceste două ţări au trimis în Venezuela mii de agenţi de informaţii.

 

SUA îl susţin şi l-au felicitat duminică pe liderul opoziţiei Juan Guaido pentru realegerea lui în fruntea Parlamentului din Venezuela de către parlamentarii opoziţiei.

 

Nicolas Maduro, unul dintre merele discordiei dintre SUA și Rusia

 

×