x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou seism puternic în Aceh. Bilanțul provizoriu al morților urcă la 97

Nou seism puternic în Aceh. Bilanțul provizoriu al morților urcă la 97

07 Dec 2016   •   13:15
Nou seism puternic în Aceh. Bilanțul provizoriu al morților urcă la 97
Sursa foto: Foto: Crucea Rosie britanica

Cel puţin 97 de persoane şi-au pierdut viaţa în puternicul cutremur care a lovit miercuri provincia indoneziană Aceh, din extremitatea nordică a Insulei Sumatra, potrivit unui nou bilanţ comunicat de un şef al armatei din această regiune de vest a ţării şi citat de AFP şi Xinhua. 

"Până în prezent, 97 de persoane au fost ucise, iar numărul continuă să crească", a declarat pentru AFP oficialul militar Tatang Sulaiman. 

Un bilanţ anterior indicase 52 de victime. 

Cutremurul cu magnitunea de 6,4 - potrivit Xinhua - s-a soldat, de asemenea, cu rănirea a peste 613 persoane şi cu avarierea a peste 200 clădiri, a precizat la telefon pentru această agenţie de ştiri, Heni Nurmaini, ofiţer de presă pentru situaţii de urgenţă din cadrul Agenţiei regionale pentru gestionarea dezastrelor. 

Cele mai multe victime şi persoane rănite s-au înregistrat în districtul Pidie Jaya, a precizat aceasta. 

Operaţiunile de căutare şi salvare, implicând soldaţi, poliţişti, personalul Agenţiei locale de gestionare a dezastrelor şi voluntari, sunt în prezent în curs de desfăşurare, a declarat Tatang. 

Zeci de oameni sunt încă prinşi sub dărâmături, a declarat pentru Xinhua prin telefon un responsabil local al Agenţiei amintite. 

Cutremurul s-a produs la ora locală 05:03 a.m. (22.03 GMT marţi), la o adâncime de 10 kilometri, şi a avut epicentrul la 18 kilometri nord-est de districtul Pidie Jaya, a precizat un funcţionar al Agenţiei de meteorologie, climatologie şi geofizică din Indonezia.

×