x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nouă state doresc o reuniune pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord

Nouă state doresc o reuniune pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord

02 Dec 2017   •   08:17
Nouă state doresc o reuniune pe tema drepturilor omului în Coreea de Nord

Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi alte şase ţări au solicitat convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate cu privire la drepturile omului în Coreea de Nord, au anuntat surse diplomatice.

 

Această sedinta ar putea avea loc la 11 decembrie şi ar fi, incepand din 201, pentru a patra oara cand Consiliul se apleaca asupra acestei chestiuni, Coreea de Nord fiind criticata in special pentru programele sale de înarmare convenţională şi nucleară.

Celelalte şase ţări care s-au alăturat unei scrisori solicitând această reuniune sunt Italia, Japonia, Senegal, Suedia, Ucraina şi Uruguay.

Urmand exemplul anilor anteriori, China, susţinător constant al Coreii de Nord, ar urma să se opună acestui demers, argumentând că problema este mai degraba de resortul Consiliului ONU pentru drepturile omului, cu sediul la Geneva.

In decembrie, Adunarea Generală a ONU ar trebui să adopte o rezoluţie de condamnare a Phenianului pentru încălcarea drepturilor omului şi continuarea programelor costisitoare de înarmare în timp ce 70% din populaţie se confruntă cu probleme alimentare.

Coreea de Nord este supusă la opt serii de sancţiuni, de fiecare dată mai severe, care îi afectează economia, mentioneaza agerpres.

×