x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul guvern Conte nu este pe placul a 52% dintre alegătorii italieni

Noul guvern Conte nu este pe placul a 52% dintre alegătorii italieni

07 Sep 2019   •   17:30
Noul guvern Conte nu este pe placul a 52% dintre alegătorii italieni

Noul guvern de coaliţie din Italia, care l-a exclus de la putere pe Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), nu este popular printre alegători, indică un sondaj de opinie publicat sâmbătă de cotidianul Corriere della Sera, preluat de dpa.

Potrivit anchetei realizate de institutul Ipsos, 52% dintre italieni au o opinie negativă despre noul executiv şi numai 36% au o opinie pozitivă.

Dacă nu sunt luaţi în calcul cei care nu formulează o părere, atunci rata de aprobare a celui de-al doilea guvern Conte este de 41%, una din cele mai scăzute pentru o nouă administraţie, relevă Ipsos.

Se anticipează că noul executiv, din care fac parte Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Partidul Democrat (PD), va avea o politică mai relaxată în privinţa migraţiei şi mai conciliantă faţă de Uniunea Europeană.

Sondajul mai arată că 45% dintre respondenţi se aşteaptă ca noul guvern să nu reziste mai mult de un an, iar 71% sunt de părere că executivul ar trebui să se concentreze pe reduceri de taxe şi reforme în sprijinul celor mai defavorizaţi.

Pe de altă parte, numai 11% consideră o prioritate renunţarea la politica dură antimigraţie promovată de Salvini.

Noul guvern italian va fi supus, luni şi marţi, în cele două camere legislative unui vot de încredere, pe care este de aşteptat să-l obţină, chiar dacă, probabil, cu o marjă redusă în Senat

.AGERPRES

×