x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noul ministrul al Sănătăţii din Argentina: Vom garanta corectitudinea accesului la vaccinuri

Noul ministrul al Sănătăţii din Argentina: Vom garanta corectitudinea accesului la vaccinuri

21 Feb 2021   •   13:30
Noul ministrul al Sănătăţii din Argentina: Vom garanta corectitudinea accesului la vaccinuri

Noua ministru al Sănătății din Argentina, Carla Vizzotti, a depus jurământul, după ce țara a fost zguduită de scandalul vaccinărilor preferenţiale anti-COVID-19. Carla Vizzotti s-a angajat să asigure transparența programului de vaccinare.

Fostul ministru al Sănătăţii din Argentina, Gines Gonzalez Garcia, şi-a dat demisia după scandalul din țară, izbucnit pentru că a organizat vaccinări preferenţiale pentru aliaţii săi politici.

„Vom consolida acțiunile care garantează corectitudinea accesului la vaccinuri, monitorizând respectarea procesului”, a scris Vizzotti, 47 de ani, medic și specialist în boli infecțioase, după ce a preluat funcția: „Este decizia președintelui să realizăm cel mai mare plan de vaccinare din istoria noastră cu cea mai mare viteză și să oferim fiecărui argentinian liniștea că toate vaccinurile sunt administrate în conformitate cu criterii sanitare precise”.

Procurorii au deschis o anchetă pentru potențiale abuzuri de putere făcute de Gines Gonzalez Garcia, care în scrisoarea de demisie a dat vina pe „confuzia” din biroul său, scrie Reuters.

Țara sud-americană, cu o populație de aproximativ 45 de milioane de oameni, a primit până acum aproximativ 1,22 milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V și 580.000 de doze de vaccin Covishield, fabricate de Indian Serum Institute.

Scandalul din Argentina a venit după unul dimilar în Peru, unde ar fi fost vaccinați preferenţial aproape 500 de personalităţi și s-a lăsat cu demisia mai multor miniștri.

(sursa: Mediafax)

×