x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Numeroşi canguri wallaby au fost ucişi cu brutalitate în Australia

Numeroşi canguri wallaby au fost ucişi cu brutalitate în Australia

16 Oct 2017   •   21:40
Numeroşi canguri wallaby au fost ucişi cu brutalitate în Australia

Peste 50 de canguri wallaby au fost ucişi cu brutalitate în statul australian Queensland, iar cadavrele lor au fost lăsate să se descompună peste weekend, misteriosul eveniment macabru şocând comunitatea locală, informează Xinhua. 

Autorităţile care au investigat evenimentul petrecut în apropiere de Mareeba Turf Club au declarat, luni, pentru media locale că iniţial s-a crezut că animalele au fost împuşcate, însă o imagine şi mai tulburătoare a început să prindă contur. 

''Unul dintre animale a fost lovit în spate; spatele i-a fost rupt şi apoi a fost lovit în mod repetat în cap'', a declarat vicepreşedinta organizaţiei Tablelands Wildlife Rescue, Beth Stern. ''Acest lucru se întâmplă de câteva săptămâni, iar noi am aflat abia vineri'', a spus el. ''Sunt aproape o sută de animale care au fost omorâte'', a completat Stern. 

Secretarul Mareeba Turf Club, John Thurlow, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă a instalat, cu o lună în urmă, un gard împotriva cangurilor, iar cineva a profitat de această barieră pentru a captura exemplarele de wallaby. ''Am permis wallaby să se acomodeze cu (gardul) înainte de a-i alunga'', a spus el. ''Cineva a închis porţile şi a utilizat gardul nostru pentru a-i mâna într-un loc în care au putut fi atacaţi'', a explicat Thurlow. 

Anchetatorii de la protecţia animalelor au declarat că au identificat mai multe răni produse de săgeţi şi au descoperit pui vii în marsupiile mamelor lor moarte. ''A fost o scenă îngrozitoare pentru cei care au grijă de fauna sălbatică'', a mai spus Stern.AGERPRES

×