x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NUNTĂ REGALĂ - Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit - UPDATE 6

NUNTĂ REGALĂ - Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit - UPDATE 6

19 Mai 2018   •   13:33
NUNTĂ REGALĂ - Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit - UPDATE 6

UPDATE 6: Prinţul Harry şi Meghan Markle au fost declaraţi soţ şi soţie în cadrul unei ceremonii ca-n poveşti derulată sâmbătă în capela St. George a castelului Windosr, transmite Press Association. 

Nepotul reginei Elisabeta a II-a şi fosta actriţă, care a primit rangul de Alteţă Regală şi titlul de ducesă de Sussex, şi-au jurat dragoste eternă într-o atmosferă în care basmul s-a împletit cu istoria, într-o ceremonie urmărită, din faţa televizoarelor, de milioane de oameni de pretutindeni din lume. 

Mireasa, care face parte acum din familia regală britanică, a purtat o rochie cu mâneci lungi, uluitor de elegantă şi de simplă, creaţie a designerului britanic Clare Waight Keller, director artistic al casei de modă franceze Givenchy 

"Arăţi incredibil!", i-a şoptit prinţul Harry lui Meghan după ce aceasta a fost condusă până la altar de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic. "Mulţumesc", i-a răspuns ea tot şoptit, cu modestie. Cei doi s-au ţinut de mâini şi au zâmbit fericiţi pe durata întregii ceremonii. 

Voalul delicat purtat de mireasă a fost croit din mătase cu flori brodate ce reprezintă flora tuturor celor 53 de state membre ale Commonwealth-ului. Trena rochiei a fost purtată de doi paji şi a avut lungimea de 5 metri. Voalul a fost fixat cu celebra tiară Diamond Bandeau ce i-a aparţinut reginei Mary şi pe care regina Elisabeta a II-a i-a împrumutat-o miresei pentru eveniment. 

Ceremonia a fost marcată de o predică entuziastă despre puterea iubirii susţinută de episcopul Bisericii Episcopale Americane, Michael Curry. 

Regina Elisabeta a II-a, soţul său, ducele de Edinburgh, prinţul de Wales şi ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge s-au numărat printre cei 30 de membri ai familiei regale britanice ce au fost prezenţi la eveniment. 

La serviciul religios au asistat 600 de invitaţi, printre care numeroase personalităţi din lumea filmului, a muzicii şi sportului. Dintre aceştia, Press Association îi aminteşte pe Oprah Winfrey, Serena Williams, George şi Amal Clooney, Sir Elton John, Idris Elba şi David şi Victoria Beckham. 

Arhiepiscopul de Canterbury i-a declarat pe Harry şi Meghan soţ şi soţie după ce şi-au spus jurămintele şi au schimbat verighetele.AGERPRES

UPDATE 5: Prințul Harry și Meghan Markle s-au căsătorit.

UPDATE 4: Fosta actriţă Meghan Markle şi prinţul Harry şi-au spus "da" în faţa lui Dumnezeu, a membrilor familiilor, a invitaţilor şi a milioane şi milioane de telespectatori din întreaga lume, sâmbătă, în cadrul unei ceremonii somptuoase desfăşurate la capela St. George din castelul Windsor. 

Mireasa a intrat singură în capelă şi a început să păşească spre altar. După puţin timp i s-a alăturat prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, care a condus-o până în faţa altarului.

UPDATE 3: Fosta actriţă Meghan Markle a sosit la capela St. George din castelul Windsor şi ceremonia religioasă care îi va uni destinul de cel al prinţului Harry a început, conform Reuters. 

Mireasa a intrat singură în capelă şi a început să păşească spre altar. După puţin timp i s-a alăturat prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, care a condus-o până în faţa altarului. 

Meghan Markle poartă o rochie de mireasă creată de designerul Clare Waight Keller. 

Trandafiri albi, florile preferate ale mamei prinţului Harry, prinţesa Diana, decorează capela. Mama lui Meghan, Doria Ragland, 61 de ani, a fost surprinsă cu ochii umeziţi de lacrimi. 

Zeci de mii de oameni au aşteptat pe marginea străzilor străbătute de Meghan Markle într-un automobil de epocă Rolls-Royce până la intrarea în castelul Windsor, agitând steaguri britanice şi americane.

UPDATE 2: Meghan Markle sosește la Capela unde are loc ceremonia nunții. Meghan poartă o tiara împrumutată de Regina Elisabeta a Marii Britanii

UPDATE 1: Printul Harry a ajuns la biserică, însoțit de fratele său prințul William.

Prinţul Harry şi Meghan Markle îşi unesc sâmbătă destinele la castelul Windsor, din apropiere de Londra, devenind duce şi ducesă de Sussex, conform unui anunţ făcut de Palatul Buckingham, transmite Press Association. 



Nepotul reginei Elisabeta a II-a, al şaselea în ordinea descendenţei la tron, va depune în faţa altarului capelei St. George din Windsor jurământul de iubire pentru soţia sa. Cu câteva ore înainte de ceremonie, Palatul Buckingham a anunţat că prinţul Harry şi Meghan vor primi, în afara ducatului de Sussex şi titluri nobiliare în Irlanda de Nord şi Scoţia. Astfel, cei doi vor deveni conte şi contesă de Dumbarton şi baroni de Kilkeel. 

Zeci de mii de admiratori ai familiei regale britanice s-au adunat deja în parcul şi pe străzile din jurul castelului Windsor, în timp ce importante efective ale poliţiei au instalat puncte de control şi au securizat întregul perimetru. 

Printre pasagerii primului tren care a părăsit sâmbătă dimineaţa gara London Waterloo cu destinaţia Windsor se numără patru tinere stewardese care lucrează pentru o companie aeriană canadiană. Acestea se aflau la Londra şi au declarat că nu aveau cum să rateze oportunitatea de a asista la un astfel de moment istoric. 

"Este o oportunitate care se iveşte o dată în viaţă. Noi transmitem dragostea canadienilor pentru cuplul regal", a declarat una dintre ele. 

Meteorologii au anunţat vreme însorită pe întreaga durată a zilei, aşa că Meghan şi prinţul Harry vor putea călători cu o caleaşcă descoperită prin Windsor, după nuntă, pentru a-i saluta pe oamenii care au dormit pe străzi pentru a ocupa un loc cât mai bun în aşteptarea trecerii alaiului regal. 

Aproximativ 250 de militari vor participa la ceremonii, iar camarazii de arme ai prinţului Harry, care a luptat în Afganistan, vor forma un cordon de securitate de-a lungul străzilor străbătute de alai. 

După ceremonia religioasă ce va dura aproximativ o oră, Meghan Markle va primi rangul de Alteţă Regală.

Vineri seară, prinţul Harry, foarte relaxat, a ieşit la o plimbare prin jurul castelului Windsor, însoţit de fratele său care-i va fi şi cavaler de onoare, prinţul William, şi a stat de vorbă cu oamenii adunaţi să-i ureze noroc şi fericire în căsnicie. 

Apoi, cei doi prinţi s-au îndreptat spre hotelul Coworth Park din Ascot, unde prinţul Harry şi-a petrecut ultima noapte ca burlac, departe de viitoarea sa soţie, conform tradiţiei. 

Între timp, la aproape 25 de kilometri distanţă de locaţia unde se afla prinţul, viitoarea sa soţie zâmbea fermecător angajaţilor hotelului de lux Cliveden House, din Taplow, Berkshire, unde a sosit alături de mama sa, Doria Ragland, pentru a-şi petrece noaptea dinainte de nuntă. 

La nuntă vor participa aproximativ 30 de membri ai familiei regale, printre care regina Elisabeta a II-a şi soţul său, ducele de Edinburgh, în vârstă de 96 de ani, care se simte bine după o operaţie suferită recent la şold. Arhiepiscopul de Canterbury, care va oficia serviciul religios, a vorbit despre legătura sufletească puternică pe care a remarcat-o între Harry şi Meghan. 

"Există o profundă afecţiune între ei, o bună înţelegere şi un sprijin reciproc, ceea ce este minunat. Aceste lucruri sunt vizibile în modul în care îşi răspund unul altuia, cum au grijă unul de altul, chestiuni pe care le vedem la multe cupluri, dar nu întotdeauna", a declarat el. 

Conform anunţurilor făcute de Palatul Buckingham sâmbătă dimineaţa, prinţul Harry va purta o verighetă (nu este obligatoriu pentru mirii de sânge regal) iar din jurământul de iubire ce va fi rostit de Meghan a fost scoasă promisiunea că va asculta de soţul său. 

La ceremonie se vor auzi acordurile piesei soul clasice "Stand By Me", de Ben E King, în interpretarea lui Karen Gibson şi a corului The Kingdom Choir, precum şi acordurile piesei "Amen/This Little Light of Mine", o piesă gospel interpretată des în bisericile afro-americane. 

Michael Curry, episcopul Bisericii Episcopale Americane, va susţine o predică. 

Charles, prinţul de Wales, tatăl prinţului Harry, o va conduce pe Meghan la altar în locul tatălui actriţei, Thomas Markle. 

La eveniment au fost invitaţi şi fraţii prinţesei Diana, mama lui Harry, care a murit într-un accident de maşină, la Paris, pe când Harry avea doar 12 ani. Astfel, contele Spencer, Lady Sarah McCorquodale şi Lady Jane Fellowes se numără printre cei 600 de invitaţi de la nuntă, în onoarea mamei prinţului Harry. 

Ducesa de Cambridge, soţia fratelui lui Harry, prinţul William, va participa la eveniment, fiind prima ei apariţie publică după naşterea celui de-al treilea copil al său, prinţul Louis, acum mai puţin de patru săptămâni. 

Meghan Markle, care a devenit celebră în rolul Rachel Zane din serialul american "Suits", este prima persoană metisă şi divorţată care pătrunde în familia regală britanică. Prinţul Harry, 33 de ani şi Meghan, 36 de ani, şi-au anunţat logodna după o poveste de dragoste ca-n filme, ce a început cu o întâlnire pe nevăzute aranjată de nişte prieteni comuni. 

Ultima oară când un membru al familiei regale britanice s-a căsătorit cu o femeie divorţată, în prima jumătate a secolului trecut, Marea Britanie s-a trezit în mijlocul unei crize constituţionale. Regele Edward al VIII-lea a abdicat de la tron în numele iubirii pentru americanca Wallis Simpson în 1936.AGERPRES

×