x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O adolescentă îşi dă părinţii în judecată pentru pozele postate pe Facebook

O adolescentă îşi dă părinţii în judecată pentru pozele postate pe Facebook

14 Sep 2016   •   17:06
O adolescentă îşi dă părinţii în judecată pentru pozele postate pe Facebook

O tânără austriacă, în vârstă de 18 ani, îşi dă părinţii în judecată pentru că aceştia au postat pe Facebook fotografii din copilăria fetei. Adolescenta susţine că respectivele fotografii i-au distrus viaţa şi o fac să se simtă jenată. Tânăra spune că mai mult de 500 de fotografii au fost postate de părinţii ei pe site-ul de socializare, fără să i se ceară permisiunea, începând cu anul 2009.

Avocatul adolescentei spune că acesta are mari şanse să câştige procesul.

Fotografiile arată momente intime din copilăria austriecei, când dormea, când îi schimbau scutecele sau când stătea pe oliţă, scrie The Local Austria, citat de dailymail.co.uk.

Tânăra spune despre părinţii ei că nu au nicio jenă şi că nu au limite: "Nu le-a păsat dacă stăteam pe toaletă sau goală în pătuţ, fiecare stadiu al copilăriei a fost fotografiat după care l-au făcut public pe Facebook. Am obosit să nu fiu luată în serios de părinţii mei."

Aparent părinţii fetei au refuzat să şteargă fotografiile de pe Facebook. Tatăl spune că din moment ce el a făcut pozele, are dreptul să le şi publice. Un tribunal va judeca plângerea şi va stabili dacă fotografiile au violat în vreun fel dreptul la imagine şi viaţă personală.

Dacă tânăra va câştiga procesul părinţii vor trebui să plătească fiicei compensaţii financiare cât şi cheltuielile de judecată.

×